Över 60 år i branschen. Sedan 1954.

Vilka plattor ska man välja?

Arkitekt_107_1241Storleken kan ha betydelse…

Man kan ibland förändra känslan av rymd i rummet genom att välja vissa storlekar. Har man väldigt lågt i tak så kan det vara idé att ställa en rektangulär platta för att få känslan att rummet är högre. Att använda väldigt avlånga liggande plattor i ett korridorliknande rum får rummet att kännas ännu längre osv.

Färg eller vitt?

I Sverige är vi ”dåliga” på att använda färg men vi börjar våga ta ut svängarna mer & mer. Att använda golvplattan som fondväggar, pelare i dusch osv sätter en mer personlig prägel på rummet. Minskar man antalet olika kakel/klinker serier så blir badrummet mer stilrent. Varför inte använda bara en och samma platta både på golv och vägg?

Tänk på fallet

Runt brunnar i badrum så lutar golvet i ett s.k. fall ner mot avloppet för att vattnet ska rinna ner i brunnen. Detta gör att man inte kan använda större plattor än ca 15x15cm i duschen för att få ett slätt och skönt golv att gå på. De flesta klinkerserierna av kvalité finns i en mängd olika storlekar och ofta väljer man en större platta ute i rummet och samma platta fast i mindre storlek i duschdelen.

Besök oss i butiken/utställningen för se olika uppsättningar och inspiration!

« Se alla tips & trix

Tips inför badrumsrenoveringen

Vilka plattor ska man välja?